Olin pitkään haaveillut laadukkaista aurinkolaseista. Ne olivat puhelimen muistioon kirjoitetulla haavelistalla yhdessä pienen arki- ja iltakäyttöisen clutchin kanssa. En tosin ajatellut ostavani niitä nyt. Avopuolisoni perässä optikkoliikkeistä toiseen tepsutellessani, en millään malttanut olla kokeilematta laseja jos toisia itsekin. Halusin mallin olevan ajaton ja massiivinen, jonka taakse on ihana piiloutua meikittöminä päivinä. Onneksi aurinkolasit asusteena ovat pitkäikäinen hankinta ja viimeistelevät jokaisen lookin kokonaisuudeksi. Herkät silmätkin kiittävät muovilinssien jälkeen.

Mustat avokkaat pelastivat kesäjuhlien asukriisin. En löytänyt uutta mekkoa, joten päivitin asun uusilla koroilla. Muista juhlien lähestyessä mahdollisuus uudistaa mekkolook pienellä asustekikalla; näyttävät korvakorut, kengät tai vaikkapa erilainen pikkulaukku tuo kokonaisuuteen jotain uutta. Asusteet ovat usein myös käytännöllisempiä kuin muutaman kerran käyttöön tuleva juhlamekko.

Vastuullisuus kai lähteekin pienistä valinnoista. Vaikkapa siitä, että ei aina etsisi uutta, vaan välillä löytäisi vanhasta itselle käyttökelpoista.

Tyyliblogin artikkelit saattavat joskus tuntua pinnalliselta materialismioksennukselta ja itse kirjoittaja tekstien takana moraalittomalta ylikuluttajalta. Olen lähiaikoina miettinyt kuluttamista myös omassa arjessani. Jotenkin, kun kuluttaminen, ja etenkin vastuullinen sellainen, on tuntunut olevan kuuma puheenaihe. Eikä syyttä.

Edelliset hankintani kotiin tein Torista. Muutamalla kympillä ilahdutin myyjää ja omaa olohuonetta. Suurin osa kotimme sisustusesineistä onkin second handia. Olen vastuullinen kuluttaja 80 % ajastani. Myyn tarpeettomat tavarat kirpparilla, mietin kolme kertaa ennen ostopäätöstä ja ostan vain tarpeeseen. En ehkä vain maapallon vuoksi, vaan myös siksi, että tavarapaljous ja ylimääräinen materia ahdistaa.

Loput 20 % myönnän käyttäytyväni huolettomasti. Saatan tuhlata useita rullia talouspaperia viikossa kahden hengen taloudessa, shoppailla parin kympin pistokkaita Zalandon alesta ja jättää laiskuuksissani kengät palauttamatta, vaikka istuvuus olisi huono. Onneksi teinivuosien hutivaateostot ovat menneisyyttä. Nyt tiedostan, mikä vaatekaapillani toimii ja mikä ei.

Seuraavaksi haluaisin mahdollistua kuluttamaan enemmän suomalaista designia, ajattomuutta, ja haalia persoonallisia vintageaarteita vaatekaappiini. Ilahduinkin äskettäin, kun löysin lähes käyttämättömän Marimekon pystyraitaisen kauluspaidan äidin vaatekaapista. Vastuullisuus kai lähteekin pienistä valinnoista. Vaikkapa siitä, että ei aina etsisi uutta, vaan välillä löytäisi vanhasta itselle käyttökelpoista.

Koetko sinä itsesi vastuulliseksi kuluttajaksi? Tai oletko koskaan kiinnittänyt  sen tarkemmin huomiota kulutusvalintoihin?

Nauttikaa sunnuntaista!

IMG_6195

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.