Postcards From Barcelona

Vierailimme avopuolisoni kanssa elokuun alussa Barcelonassa. Ihastuin kaupungin huolettomaan fiilikseen ja ajantasaisuuteen. Kohde on erinomainen kaupunkilomalle La Ramblan ja sen lähikorttelien shoppailumahdollisuuksien ja ravintoloiden vuoksi. Kaikki luksusmerkit ja edullisemmat putiikit löytyvät noin kilometrin säteellä toisistaan.

Auringonpalvoja sen sijaan saa nauttia vilkkaasta biitsielämästä upealla Barceloneta-biitsillä. Läheisyydestä löytyy useita surffivaikutteisia urbaaneja ravintoloita ja kahviloita, kuten törkeän herkullisen nacholautasen tarjoileva The Surf House Barcelona. Barcelonetan toisessa päässä kohoaa upea Hotel W, jonka kattoterassi on vierailunarvoinen paikka.

Lähes jokaisesta tasokkaasta hotellista löytyykin kattoterassi aurinkotuoleineen ja uima-altaineen. Yövyimme Hotel Midmostissa noin parin kilometrin päässä Barceloneta biitsiltä aivan ydinkeskustassa La Ramblan läheisyydessä. Raikkaan aamupalan jälkeen oli ihanaa siirtyä aurinkotuoleille rentoutumaan ja suunnittelemaan tulevaa päivää. Kattoterassin rauhallisuus, auringonpaahde ja ihanasti svengaava paikallinen musiikki olivat matkan parasta antia.

Auringonpalvoja saa nauttia vilkkaasta biitsielämästä upealla Barceloneta-biitsillä. Läheisyydestä löytyy useita surffivaikutteisia urbaaneja ravintoloita ja kahviloita, kuten törkeän herkullisen nacholautasen tarjoileva The Surf House Barcelona.

Mikäli lomalleen kaipaa aktiviteetteja, tarjoaa Barcelona laajan kirjon mahdollisuuksia: päiväreissut läheisiin viinitiloihin, purjehdukset, kierrokset kaupungin tunnetuimmissa rakennuksissa, kuten Sagrada Familiassa tai tutkimusretket ympäri kaupunkia perinteikkäällä Hop-On Hop-Off-bussilla. Tekemistä kannattaa etsiä ja liput ostaa GetYourGuide-sivustolta.

Ruoka Barcelonassa oli erinomaista. Kasvis- ja vegevaihtoehtoja löytyi lähes jokaisesta ravintolasta, ja jopa hotellin aamupalalla sain kahviini soijamaitoa. Viinilasillinen kustansi muutaman euron ja avopuolisoni ihastui paikalliseen Estrella pilsneriin, jota on valmistettu Barcelonassa jo vuodesta 1876 lähtien. Ensikertalaisen on tietenkin maistettava paellaa, tuota suoraan pannusta tarjoiltavaa Valencian alueelta lähtöisin olevaa herkkua!

Suuntaa Barcelonaan siis silloin, kun et halua valita kaupunki- ja rantaloman välillä. Siellä voit kokea rantahiekan tuoksun ja ostoskatujen vilskeen samalla kerralla!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.