Kadotettuani inspiraation ja luovuuden hektiseen syksyyn, olen onnellinen, että Pariisi antoi edes osan takaisin. Ensimmäistä kertaa elämässäni ymmärrän, mitä ihmiset tarkoittavat arjen oravanpyörällä. Opiskelun ja työn yhdistelmä on tietoinen valintani. En halua tinkiä taloudellisesta tasapainosta, ja toisaalta työ antaa onnistumisen ja itsensä ylittämisen tunteita enemmän kuin mikään muu arjessa. Nautin kaikesta, mitä elämäni pitää sisällään, mutta heikkouteni on, että arki muuttuu helposti suorittamiseksi. Silloin unohdan itseni.

Tänä syksynä olen opiskellut aiempia vuosia systemaattisemmin. Ennen ajattelin suorittavani yliopiston, no, vasemmalla kädellä, mutta nyt olen ottanut uudenlaisen otteen opiskelusta. Systemaattinen ja tehokas opiskelurytmi on kuitenkin rasittanut uudella tavalla. Myös työssäni työtehtävät ovat muuttuneet aikaisempaa enemmän kuormittaviksi, haastavammiksi ja tuloksellisiksi.

Pidennetty viikonloppu Pariisiin osui täydelliseen ajankohtaan. Se pysäytti, ja muistutti kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tärkeydestä. Vasta Pariisin jälkeen hätkähdin siihen, kuinka raastava syksy oli sittenkin ollut. Nyt yritän muistaa varata aidosti aikaa itselleni, viikoittain. Aidosti siksi, että vaikka olen saattanut jäädä perjantai-iltoina kotiin kynttilän valoon, olen keskittynyt enemmän to do-listoihin kuin rauhoittumiseen. Pariisin jälkeen olen löytänyt jälleen inspiraation ja luovuuden. Olen myös tehnyt enemmän asioita, jotka saavat minut aidosti onnelliseksi. Illanistujaiset ystävien kesken, avantosauna, treenit, joita kehoni todella kaipaa.

Pariisissa suosittelen syyshämärässä kävelemään Avenue de New Yorkin aina Jardins du Trocadéro-aukiolle asti ihaillen henkeäsalpaavan kauniisti valaistua Eiffel-tornia ja tasatunnein välkkyvää valoshowta. Siellä kulmilla pyöriessä kannattaa illallinen nauttia nuorekkaan rennossa Mokus l’Écureuil-ravintolassa, joka tarjoaa kaupungin parhaat pizzat. Lisäksi Lily Wood, hotellin katutason ihanan skandinaavinen ja tunnelmallinen ravintola, tarjoaa alkuillan nälkään juustolautasen jumalaisen hillon ja tuoreen patongin kera. Myös Lily Woodin kasvispainotteiset, värikkäät lounaat ovat varteenotettava vaihtoehto freesautua Champs-Élyséellä shoppaillessa. Mikäli Pariisi kiinnostaa laajemmin, tsekkaa nämä aiemmat (Oh, Paris ja Paris) postaukseni.

Loppuvuonna annan itselleni aikaa palautua ja teen enemmän asioita, jotka saavat ajatukseni pois arjen velvollisuuksista.

Ps. Ihana olla takaisin blogin äärellä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.