Muistatteko ne lapsuuden kesät, jolloin loma tuntui vuosisadan mittaiselta? Tai sen täydellisen huolettoman tunteen, jonka voi aistia syvällä sisimmässään vielä tänäkin päivänä. En ehkä saavuta tuota mystistä olotilaa seuraavan viikon aikana, mutta ainakin yritän. Duunit ovat nyt seitsemän päivää tauolla, minä lomalla ja sähköpostistakin vastaa vain automaattinen vastaaja.

Olen yrittänyt haalia inspiraatiota hellepukeutumiseen, sillä ensi viikolla nautimme kolme päivää Barcelonassa. En ole aiemmin käynyt Espanjassa, joten odotan mielenkiinnolla mahdollisuutta kokea Katalonian kulttuuri. Alkuviikoksi suuntaamme Turun saaristoon ihailemaan kaunista Suomen lounaisrannikkoa ja maadoittumaan luonnon helmaan.

Muuten kesääni on mahtunut viiden viikon mittainen flunssa, työkiireitä, perhejuhlia, festarit, viinilasillisia terassilla, ystäviä ja rusketusraitoja, jotka minun kaltaiselleni kalkkilaivan kapteenille ovat harvinaista herkkua.

Juhlien täyteinen kesä on yllättäen aiheuttanut yhden jos toisenkin pikashoppailukierroksen. Yhtenä päivänä skrollaillessani puhelimen syövereissä, törmäsin osittain sattumalta, ja aivan liian myöhään, seinäjokisten yrittäjien pystyttämään Vaatelainaamo Tanttuun. Hommassa on kyse siis salijäsenyyden kaltaisesta vaatelainaamojäsenyydestä. Kahvakuulien ja jalkaprässien sijaan asiakas kuluttaakin suomimuotia. Aika mahtavaa! Tämä olisi ehkä saattanut pelastaa nuo kurkkua kuristavat pikajuoksut ympäri keskustan. Eikä sillä, etteikö arjen toimistotyylikin saisi inspiraatiota ja päivitystä lainavaatteiden avulla.

Uskon osaltani tämänkaltaisen palvelun olevan yksi varteenotettava ja toimiva liikeideakonsepti tulevaisuuden ekologisen kuluttamisen saralla. Kertakäyttökuluttaminen on out ja muodin rakastajat kaipaavat kestäviä ratkaisuja. Voisin itsekin ihan toden teolla harkita jäsenyyttä. Onhan homma myös mahtava mahdollisuus kuluttaa ja tukea, ainakin välillisesti, suomalaista designia ja yrittäjyyttä.

Nyt suljen läppärin ja nautin aamuteen loppuun. Päivittelen lomakuulumisia Instagramiin @idamariaankkuri, nähdään siellä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.