Oletko lähdössä lomalle Pariisiin? Mahtavaa! Valitsit täydellisen kaupunkikohteen. Haaveiletko Pariisista? Syystäkin! Pariisi huokuu muotia, romantiikkaa ja huoletonta elämäntyyliä.

Nappaa aamupala mukaan paikallisesta konditoriasta tai nauti paikan päällä. Croissantit, sämpylät ja patongit saattavat maksaa maltaita ravintolassa, mutta ovat huomattavasti edullisempia pienissä leipomoissa. Saat myös todistaa aitoa paikallista elämäntyyliä; jokainen pariisilainen poistuu kassalta patonki tai kaksi kainalossaan.

Käytä Uberia taksin sijaan. Se toimii moitteettomasti. Useimpien kuskien musiikkimaku on sitä paitsi mukaansatempaavaa! Varaa aikaa ja unohda kiire, kerrankin, sillä etäisyydet ovat pitkiä. Hotellimme sijaitsi Etoilen alueella aivan Riemukaaren juurella. Siitä oli helppo kävellä Eiffel-tornille ja Louvrelle, mutta ajanpuutteen vuoksi kauempana sijaitsevat MontMartre ja Le Marais jäivät näkemättä. Toisaalta älä käytä metroa joka käänteessä, sillä kävellen saat ilmaisen kaupunkikierroksen.

Pakkaa matkalaukkuun siis lenkkarit heti toisena passin jälkeen. Kiitos kevään trendikattauksen, lenkkarit jalassa voi näyttää hyvältä! Tarkastelimme myös hieman katukuvaa, ja totesimme, että 80 % ihmisistä kulki tennareilla tai lenkkareilla.

Vintage-shoppaile. Pariisissa sijaitsee useita vintage-liikkeitä, vaikka itse allekirjoittanut unohti  ne tyystin. Niistä saattaa löytää vähän parempaa second handia kuin kotikylän kirpparilta. Pukeudu maksimekkoon. Se on taatusti mukavin vaihtoehto ja erityisen trendikäs juuri nyt. Näissä kuvissa olevan pilkullisen maksin löydät BikBokista. Nauti lasillinen roséta lämmitetyllä terassilla auringon laskiessa. Pariisissa saat taatusti hyvää viiniä!

Poikkea pääkadulta ja eksy pikkukujille. Niistä löydät aitoa pariisilaista fiilistä. Jos sait tarpeeksi patongeista ja macaron-leivoksista, etsi lähin Naturalia. Sieltä saat terveellisiä elintarvikkeita ja muita päivittäistavaroita. Suuntaa Galeries Lafayetteen, jos haaveilet Guccista, Vetementsistä tai muista luksusbrändeistä (tai kuumista miesmyyjistä).

Nauti, ammenna inspiraatiota, hengitä syvään ja fiilistele.

Paris, Paris, Paris. If you have ever wanted to visit there, just do it. You won’t regret. A city full of romantic, paguettes, wine and fashion. Take time to explore the city by foot, and do not forget to take sneakers with you. Go to Galeries Lafayette in a case you want to shop some luxury brands (or see hot salesman), or find a cute vintage shop (check out this guide by Milla Kuoksa). Get lost at tiny alleys. There you’ll find original parisian feeling. Enjoy a glass of rosé and for breakfast eat croissants or paguettes at local bakery. Or do what ever you want to do. Paris is full of opportunities! Enjoy.

IMG_4285

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.